kurzor

2014. december 7., vasárnap

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet mindenkinek! ♥

Hamarosan elérkezik az a bizonyos hét, melynek egyik napja az oly' annyira már várt karácsony ünnepe.
Ennek érdekében szeretnék pár szót szólni a karácsonyról és arról, hogy miről is szól maga az ünnep.  Mindenki hallotta már és sokan úgy emlegetik, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. Nos, ez így is van. Én jómagam a karácsonyra nem úgy tekintek, hogy ,,ezaz végre megkapom az új iPhone-t" vagy ,,végre egy csomó ajándékot kapok" hanem tényleg a ,,szeretetre" koncentrálok. Próbálok minnél több időt tölteni a családommal annak ellenére ami otthon van és próbálok nem az ajándékozásnak élni. Nem mondom, hogy ne kérjetek, adjatok vagy kapjatok valamit karácsony napjára/napján, de igyekezzetek a szeretetre is időt fordítani. Vagy esetleg arra hogy Ti is adjatok másoknak. Nekem ha megkérdezik, hogy mit jelent a karácsony soha nem azt szoktam mondani, hogy azt, hogy kapok sok új cuccot. Számomra a karácsony egy csaladi ünnep amit a családommal töltök el az asztalnál vagy a karácsonyfa, kandalló előtt ülve és beszélgetünk bizonyos dolgokról. Nekem a karácsony a kedvenc ünnepem. Egyszerűen olyan jó amikor érzem a frissen sült beigli illatát, amikor a családdal díszítem a lakást, a karácsonyfát. Valahogy mindig olyan jó érzés jár át.
Mégegyszer mondom, nem azt akarom ezzel mondani, hogy ne kérjetek semmit. Kérjetek, de ne arról szóljon nektek is a karácsony mint sok embernek, hogy új és drága cuccokat kaptok, hanem a szeretetről. Legalább ezen az egy estén legyetek a családotokkal és ne a telefont nyomkodjátok, tévé vagy gép előtt üljetek.
Áldozzatok fel egy ajándékot azért a boldog pillanatért amikor a családotokkal vagytok.
Tudom vannak olyanok akik nem az ajándékot látják ebben az ünnepben, de nagyon sok ember viszont csak az ajándékokra gondol.
Enellett a karácsony keresztény ünnep is, melynek napján Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden év december 25-én tartják világszerte, habár nem ezt a dátumot tartják számon Jézus születésének. Talán azért esett erre a választás, mert egyes keresztény szerzők szerint Jézus szenvedése, azaz a húsvét, illetve fogantatása az év azonos napján,  március 25-én történt,vagy azért, mert ekkor van a téli napforduló a Föld északi féltekéjén, illetve a korai keresztények ezen a napon a kötelező Mithrasz-ünnep helyett Jézus születését ünnepelték.
Ez csak egy kis mellékes dolog volt.
Remélem nem volt felesleges ez a kis monológ és mindenki elgondolkozik ezen. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok mindenkinek és sikerekben gazdad, Boldog Új Évet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése